recept: Rántott karfiol, Kifőzde
Rántott karfiol
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

1 kisebb fej karfiol (kelvirág),
3 tojás, 1-2 dl tej, finomliszt,
zsemlemorzsa, só, fűszerek, zsír




A karfiolt megmossuk, megtisztítjuk, és kisebb rózsákra szétszedjük. Sós vízben félig puhára főzzük, majd alaposan, mindenütt megsózzuk, megfűszerezzük.
5-10 perc állás után panírozzuk és sütjük.
Tartármártással és rizzsel finom ez is.
Hidegen is nagyon finom!



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: rántott hús
 rántott cukkíni
 panírozás
 tartármártás
 párolt rizs

Forrás: A nagy hideg-hegyi turistaházban ettem 1990 táján, egy őrmester jellegű zord hölgy készítette, de valami csodás volt!

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2001.03.16. Utoljára frissítve: 2009.02.17.
Utolsó megtekintés: több, mint 2 napja (2024-05-01 08:21:40 - 1.43)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez